Duże, słodkie, czekoladowo-orzechowe...coś
Cały proces przygotowania tarty można zawrzeć dosłownie w kilku zdaniach:
"Na początku trzeba upiec spód z kruchego ciasta ( czyli generalnie: mąka, cukier, żółtka i masło)...a mus czekoladowy zrobiłam tak, że rozpuściłam taką dużą milkę mleczną ( ale gorzka czeko albo biała też może być, albo można pomieszać gorzką z mleczną np...) w sumie 300g z czego kilka kostek można odłożyć do dekoracji ^^ w czasie jak sobie czeko stygnie ubijasz ok. 250-300 ml śmietanki 30%. Jak czekolada wystygnie zupełnie mieszasz z bitą śmietaną i wylewasz na spód z ciasta ( też oczywiście wystudzony). Możesz sypnąć po wierzchu solonymi orzeszkami, czekoladą albo czym tam chcesz... Potem wkładasz do lodówy na jakieś 3-4h i gotowe"
(fragment czatu z koleżanką)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz